ANÀLISI COMPOSICIÓ BACTERIANA INTESTINAL

Els últims avenços en biologia molecular han permès la microbiota intestinal (conjunt de famílies de bacteris que habiten en el nostre intestí) com a indicador de salut general gràcies a les seves funcions metabòliques, protectores i nutritives.

És el que ja es coneix com el segon cervell a causa de les múltiples funcions que realitza:

  • METABÒLIQUES: Recuperació d’energia en forma d’àcids grassos, producció de vitamines i efectes favorables sobre l’absorció de calci i ferro en el còlon.
  • PROTECTORES: Prevenció de la invasió d’agents infecciosos o sobrecreixement d’espècies residents amb potencial patogen.
  • NUTRITIVES O TRÒFIQUES: Proliferació i diferenciació de l’epiteli intestinal. Desenvolupament i modulació del sistema immune.

Ja disposem d’un test que permet deduir l’estat de la composició bacteriana intestinal i, en funció del patró detectat, ajudar al professional sanitari a detectar determinades patologies associades com al·lèrgies, diabetis tipus 2, obesitat, celiaquia o malaltia intestinal inflamatòria, entre d’altres.

En el cas de diagnòstic conegut, resulta extremadament útil per quantificar l’efectivitat del fàrmac administrat (generalment antibiòtics o probiòtics).

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

CONTACTA'M SI TENS DUBTES

El teu nom (requerit)

El teu email (requerit)

El teu missatge

Ei, sàpigues que en aquest lloc web utilitzem galetes! En pots veure tots els detalls a
Política de galetes
Acceptar totes les galetes
Ei, sàpigues que en aquest lloc web utilitzem galetes! En pots veure tots els detalls a
Política de galetes
Cookie Settings
Acceptar totes les galetes