VISITA AL·LERGÒLEG

Una al·lèrgia és una reacció anòmala del sistema immunitari enfront de substàncies que són inofensives per la majoria de la gent. 

La majoria de reaccions al·lèrgiques són el resultat d’una “falsa alarma” del sistema immunitari. Això ens impedeix de fer una alimentació normal i ens condiciona què menjar. Algunes vegades no cal ni consumir-lo, només amb el contacte o olor ja pot desencadenar-se una al·lèrgia.

L’únic tractament, provat i eficaç en les al·lèrgies i les intoleràncies alimentàries és la prevenció, seguint rigorosament l’exclusió absoluta de l’aliment responsable.

A la meva consulta t’ofereixo l’atenció mèdica especialitzada de la Dra. Maria Basagaña, qui ordenarà el teu cas fent possible una dieta nutricional completa i equilibrada, evitant els mínims aliments possibles.

Qualsevol aliment és potencialment capaç de produir una reacció al·lèrgica, però els més comuns són la llet, ous, gluten, fruita seca, marisc, fruita i lleguminoses, particularment cacauets i soja.

La part d’aquests aliments que produeix l’al·lèrgia es diu al·lergen, i sempre són proteïnes o glucoproteïnes, però mai un sucre o el greix.

La majoria d’aliments no perden la seva capacitat al·lergènica quan els cuinem.

De fet, algunes proteïnes del marisc o llegums, poden provocar al·lèrgia en inhalar els vapors de la cocció.

La gravetat de l’al·lèrgia és variable i amb molta freqüència, infravalorada. Si la situació d’al·lèrgia persisteix un cop superada l’edat habitual de tolerància, és freqüent que els símptomes siguin greus i es desencadeni amb una mínima quantitat d’al·lergen.

Cal remarcar que tant nens com adults amb al·lèrgies alimentàries, són persones sanes sense cap símptoma si no entren en contacte amb l’al·lergen.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR..

DESCUBREIX NOVES RECEPTES!

ESPECÍFIQUES PER TU

DESCUBREIX'HO ARA!

TENS AL·LERGIES? CONTACTA'M!

El teu nom (requerit)

El teu email (requerit)

El teu missatge

Ei, sàpigues que en aquest lloc web utilitzem galetes! En pots veure tots els detalls a
Política de galetes
Acceptar totes les galetes
Ei, sàpigues que en aquest lloc web utilitzem galetes! En pots veure tots els detalls a
Política de galetes
Cookie Settings
Acceptar totes les galetes